Asset Management

Vi giver deltageren forståelse for, hvordan man anvender Software Asset Management best practice’s processer til styring og kontrol af Software Assets i forhold til IT-organisationen og forretningen.

Asset Management

Kursusoverblik
Formålet med ITAMOrgs Software Asset Manager (SWAM)-kursus og certificering er at give deltageren viden om best practice og hvordan Software Asset Management anvendes i forhold til de udfordringer og parametre, som en Software Asset Manager må håndtere på daglig basis.

Kurset er baseret på en praktisk tilgang for at styrke deltagernes forståelse for, hvordan Software Asset Management best practice-processer, baseret på ISO 19770-1, kan relateres til hverdagens brug af Software Asset Management, software tags, software pirateri, licenskontrol, lovgivning og organisatoriske udfordringer.

Dette kursus vil give kursisten en praktisk forståelse for, hvordan man anvender Software Asset Management best practice’s processer til styring og kontrol af Software Assets i forhold til IT-organisationen og forretningen.

Som en del af kurset vil deltagerne lære best practices i Software Asset Management samt forstå, hvordan modenhed øges gennem en ’Tiered’ SAM implementeringsmodel.

Deltagerne vil gennem case study-baseret undervisning opnå den viden, der skal til for at forstå, besvare og styre de spørgsmål, der relaterer sig til Software Asset Management: Hvorfor skal eller ikke skal noget gøres, hvordan identificeres mål tydeligt, og hvordan kvantificeres succes.

Software Asset Management (SWAM) er et sæt af metoder, der støtter håndteringen af softwaren inden for en organisation og hyppigt evaluerer, hvordan softwaren krydser og påvirker organisationen.

Læringspunkter
Deltagerne vil efter endt kursus være i stand til at forstå nøgleudfordringerne omkring Software Asset Management og Software Asset Managers rolle i relation til at:

 • Forstå risici, omkostninger, udfordringer og fordele ved at benytte SWAM i en dynamisk verden
 • Forstå de licensieringsmetoder, der almindeligvis anvendes blandt softwareleverandørerne
 • Forstå og anerkende de potentielle udfordringer, der opstår, når et SWAM-program implementeres
 • Forstå, hvordan der indsamles anvendelig information om det organisatoriske miljø, som SWAM-programmet implementeres i
 • Opbygge en omfattende Business Case for SWAM med henblik på at få ledelsens opbakning til SWAM-aktiviteterne
 • Forstå nøgleprocesserne i forhold til at kunne drive et SWAM-program
 • Specificere krav i forhold til at kunne evaluere og vælge de korrekte værktøjer til SWAM
 • Udvikle og kommunikere de tilhørende softwarepolitikker
 • Forstå, hvordan SWAM relaterer til IT Service Management og andre best practices
 • Planlægning af udvikling og implementering af alle SWAM-politikker, -procedurer og -værktøjer
 • Etablere og vedligeholde en database indeholdende de relevante SWAM-data
 • Forstå, hvordan aktiviteter associeret med Software-livscyklussen kontrolleres
 • Identificere, eskalere og styre undtagelser vedrørende politikker, procedurer, processer og licenser på en korrekt måde
 • Håndtere relationer internt i forretningen samt til partnere/leverandører i overensstemmelse med de aftalte Service Levels
 • Kontinuerligt gennemgå effektiviteten af politikker og procedurer i relation til de forskellige ’Tiers’

SWAM-kurset er baseret på Software Asset Management best practices og standarder. Det kombinerer IT Service Management best practice med Software Asset Management-standarden (ISO19770).

Hvem bør deltage?
Dette 3-dages SWAM-kursus er beregnet for IT-professionelle med nogen forståelse for Software Asset Management-området. De anbefalede, men ikke krævede, kriterier for deltagelse i kurset er:

 • ITAMOrg IT Asset Management Foundation-kursus
 • 3 måneders erfaring inden for SWAM
 • En grundlæggende forståelse for IT Service Management best practice; have deltaget i ITIL Foundation v. 3 eller senere samt en generel forståelse for IT og IT-processer

Ønsker du at deltage i et SWAM-kursus, kan du kontakte ØBERG Partners for yderligere information.

Partners

ØBERG Partners fokuserer på at skabe og udvikle omkostningsbevidste og effektive IT-organisationer, der sætter forretningen og kunderne i højsæde, med fokus på at flytte IT-organisationen væk fra en siloorienteret tankegang og hen til en tværorganisatorisk procesorientering. For os sker det gennem forståelse og modenhedsudvikling.  

ITIL® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.